Japonia anunță un nou pachet de ajutor financiar de 4,6 miliarde de lire sterline pentru Ucraina

Publicat:

Japonia a anunțat un nou pachet de ajutor financiar de 4,6 miliarde de lire sterline pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, scrie Sky News , informează mediafax.

Vorbind la un forum global din Tokyo, premierul țării a declarat că va marca, de asemenea, prima aniversare a războiului prin organizarea unui summit G7 online cu participarea președintelui ucrainean.


Citește și : Zelenski anunţă noi sancţiuni împotriva sectorului financiar al Rusiei

Fumio Kishida a declarat că Ucraina suferă încă de pe urma invaziei ruse și că poporul său are nevoie de ajutor pentru a-și reconstrui viața de zi cu zi.

El a adăugat că atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internațională bazată pe reguli care pune capăt erei post-Război Rece.

În calitate de președinte al G7 din acest an, Kishida a declarat că va organiza un summit online căruia i se va alătura vineri Volodimir Zelenski.

Va fi prima dată când Kishida va găzdui un summit G7.

Japonia s-a alăturat SUA și națiunilor europene în sancționarea Rusiei pentru invazia sa și în furnizarea de sprijin umanitar și economic pentru Ucraina.

Aceasta a reacționat rapid din cauza temerilor legate de posibilul impact pe care războiul l-ar putea avea în Asia de Est, unde armata Chinei a devenit din ce în ce mai asertivă și a escaladat tensiunile în jurul Taiwanului.

Citește și : Olaf Scholz va avea o întrevedere cu Biden în SUA

Japonia a acordat deja Ucrainei împrumuturi de peste 70 de miliarde de yeni (432 de milioane de lire sterline) sub formă de asistență economică de urgență și a acceptat peste 2.000 de ucraineni strămutați.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.