Japonia a comemorat victimele cutremurului urmat de tsunami din urmă cu şapte ani

Publicat:

Japonia a comemorat duminică victimele puternicului cutremur, urmat de un tsunami şi de catastrofa nucleară de la Fukushima, din urmă cu şapte ani, informează DPA şi AFP.

Ca în fiecare an, o ceremonie oficială a avut loc la Tokyo, în prezenţa prim-ministrului Shinzo Abe, a prinţului Akishino – al doilea fiu al împăratului Akihito – şi a soţiei sale, prinţesa Kiko, precum şi a supravieţuitorilor, conform agerpres.


Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, în zonele afectate din nord-estul arhipelagului, locuitorii au păstrat un moment de reculegere la 2.46 p.m.(05.46 GMT), oră la care, în urmă cu şapte ani, pe 11 martie 2011, a avut loc devastatorul cutremur.

Citește și : Cubanezii își aleg duminică reprezentanţii în parlament

“Condoleanţe celor care şi-au pierdut apropiaţii şi prietenii dragi”, a declarat Abe la Tokyo înainte de a da cuvântul supravieţuitorilor dezastrului.

Un total de 18.434 de persoane au pierit sau au dispărut în urma cutremurului cu magnitudinea 9 şi a tsunami-ului din urmă cu şapte ani.

În plus, peste 3.600 de persoane, marea majoritate din Fukushima, au murit ca urmare a dezastrului, din cauza diferitelor boli sau pentru că s-au sinucis.

În prezent, accidentul de la centrala nucleară Fukushima, cel mai grav din istorie după cel de la Cernobîl din 1986, a lăsat în urma sa 73.000 de persoane strămutate.

Chiar dacă guvernul nipon a ridicat ordinele de evacuare în unele zone ale comunelor Iitate, Namie, Kawamata şi Tomioka în primăvara anului 2017, mulţi locuitori nu doresc să se întoarcă. De asemenea, zeci de plângeri au fost depuse împotriva autorităţilor şi a companiei Tepco, care opera centrala unde a avut loc accidentul.

La finalul ceremoniei de la Tokyo, fiecare dintre cei circa 820 de membri ai publicului îmbrăcat în negru şi format aproape în întregime din bărbaţi a fost invitat să depună o floare albă în faţa unei stele pe care se puteau citi cuvintele “Sufletelor victimelor marii catastrofe din estul Japoniei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 22 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 22 iulie în Istorie 22 iulie este a 203-a zi a calendarului gregorian și a 204-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 22 iulie 2024 

Horoscop 22 iulie 2024  Începutul de săptămână vine cu propuneri de avansare pentru unii nativi. Atenţie însă pe ce acte vă puneţi semnătura, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.