X

Japonia emite o alertă după erupţia unui vulcan

Japonia a emis vineri o alertă după erupţia unui vulcan în sud-vestul ţării, care a aruncat bolovani de mari dimensiuni pe o rază de aproape un kilometru de crater, a informat agenţia de presă Kyodo, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pentru moment nu au fost raportate persoane rănite după erupţia vulcanului de pe Muntele Otake, situat pe o insulă din prefectura Kagoshima, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

Agenţia Meteorologică a Japoniei a stabilit nivelul de alertă la trei – pe o scară cu cinci niveluri, unde cinci declanşează evacuarea – pentru a restricţiona accesul în zona din jurul vulcanului după erupţia produsă la aproximativ ora 02:00 dimineaţa (17:00 GMT joi).

Mai multe “explozii” iniţiale au avut loc joi în crater, a afirmat agenţia, citată de Kyodo, care a avertizat că bolovanii de mari dimensiuni aruncaţi de vulcan ar putea ateriza pe o rază de doi kilometri.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

O erupţie similară a avut loc la Muntele Otake în martie, când Agenţia meteorologică a emis de asemenea o alertă de nivel 3.

În Japonia există numeroşi vulcani activi, aflaţi în “Cercul de foc” al Pacificului, o zonă vastă care concentrează majoritatea seismelor şi a erupţiilor vulcanice de pe Terra.

Tags: Agenţia Meteorologică a JaponieiCercul de Foc al PacificuluiJaponiaKagoshimaMuntele Otakevulcan
Categorii: Știrile zilei