X

Japonia a expulzat toţi pescarii nord-coreeni

Japonia a expulzat joi ultimii doi pasageri ai unei ambarcaţiuni eşuate anul trecut pe coastele sale cu zece pescari nord-coreeni la bord, a relatat un post de televiziune japonez, potrivit agerpres.

Contactat de AFP, un responsabil al serviciilor de imigraţie a refuzat să comenteze informaţiile, spunând că este vorba de “chestiuni de securitate”.

Citeşte şi: Kim Jong-Un va trece PE JOS în Coreea de Sud

Ceilalţi opt pescari au fost expulzaţi în februarie. Mai rămăseseră căpitanul şi un membru al echipajului tratat de tuberculoză.

Căpitanul a fost condamnat la sfârşitul lunii martie la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru furtul a diverse obiective pe o mică insulă din largul insulei nordice Hokkaido, unde el şi echipajul său s-au refugiat la sfârşitul lunii noiembrie.

Joi, postul privat de televiziune TBS a arătat imagini cu o maşină, spunând că autovehiculul îi transporta pe cei doi bărbaţi de la centrul serviciilor de imigraţie unde se aflau spre portul din Hokkaido. De acolo, ei au fost duşi spre aeroportul Haneda din Tokyo şi trimişi în Coreea de Nord via Beijing, a precizat TBS.

Citeşte şi: POTOPUL din Israel şi Cisiordania a răpit deja două vieţi – VIDEO 

Când cei zece bărbaţi au pornit pe mare după ce au părăsit mica insulă unde se puseseră la adăpost, ambarcaţiunea a fost prinsă de garda de coastă japoneză, iar mai mulţi pescari au fost arestaţi pentru că au furat circa 40 de obiecte în valoare totală evaluată la 5,65 de milioane de yeni (aproape 43.000 de euro).

Zeci de ambarcaţiuni de pescuit nord-coreene au eşuat în ultimii ani în apropierea coastelor Japoniei. Garda de Coastă a contabilizat un număr record de 104 naufragii în 2017, după 66 în 2016. Uneori, pasagerii mor înecaţi în mare, de unde şi supranumele de ‘bărci fantomă’ dat de media japoneze. 

Tags: Coreea de NordexpluzareHokkaidoJaponiapescari
Categorii: Știrile zilei