Japonia impune STARE de URGENȚĂ în alte șapte prefecturi

Publicat:

Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a decis miercuri să extindă starea de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19 şi la alte regiuni din ţară după ce Japonia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri, informează Reuters, potrivit agerpres.

Suga a declarat stare de urgenţă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka, numărul prefecturilor afectate de această măsură ajungând la 11.


Citește și: YouTube A BLOCAT canalul lui Donald Trump

Guvernul a solicitat ca rezidenţii din cele 11 prefecturi să evite ieşirile nenecesare, iar barurile şi restaurantele să se închidă până la ora 20:00. Măsura rămâne în vigoare până pe 7 februarie.

‘Stadiul infecţiilor continuă să fie foarte grav”, a spus ministrul Sănătăţii, Norihisa Tamura, în cadrul unei întâlniri de experţi.

Ministrul a recomandat cetăţenilor să evite deplasările neesenţiale şi cele care nu sunt urgente chiar şi pe perioada zilei.

”În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, există opţiunea de a extinde starea de urgenţă la întreaga ţară”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei medicale japoneze cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Vrem ca guvernul să ia măsuri anticipat”.

Starea de urgenţă cu durata de o lună a fost declarată joi pentru Tokyo şi trei prefecturi învecinate – Chiba, Kanagawa şi Saitama – autorităţile din regiune făcând eforturi de a ţine sub control un al treilea val, sever, al pandemiei.

Circa 79% dintre persoanele consultate au spus că decizia luată joi vine ”prea târziu”, în timp ce aproape 78% au spus că măsura ar trebui extinsă şi la alte regiuni, potrivit unui sondaj realizat de agenţia Kyodo News şi publicat duminică.

Citește și: Mike Pence îi rămâne FIDEL lui Trump și NU invocă cel de-al 25-lea amendament din Constituție

Vineri, Japonia a raportat un număr record de 7.711 de noi infectări, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo, marcând cea mai mare creştere zilnică pentru a patra zi consecutiv.

În Tokyo, aproape toată lumea poartă mască în public, dar trenurile de navetişti sunt încă aglomerate chiar şi după ce guvernul a îndemnat ca un număr mai mare de oameni să lucreze de acasă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.