Japonia începe ridicarea stării de urgență

Publicat:

Japonia ridică joi starea de urgenţă în trei prefecturi din vestul ţării, în contextul în care creşterea numărului de cazuri de noul coronavirus pare să încetinească în aceste regiuni, relatează DPA, potrivit agerpres.

Experţii şi-au dat acordul asupra unui plan al guvernului de a pune capăt stării de urgenţă în prefecturile Osaka, Kyoto şi Hyogo, a declarat joi presei ministrul pentru revitalizare economică, Yasutoshi Nishimura.


Citește și: CUTREMUR puternic în centrul Mării Mediterane

Conform planului, va fi menţinută starea de urgenţă în Tokyo, în trei prefecturi învecinate şi în insula Hokkaido.

Cele opt prefecturi erau singurele rămase sub stare de urgenţă după ce premierul Shinzo Abe ridicase măsurile în 39 din cele 47 de prefecturi ale ţării.

La începutul lui aprilie, Abe a declarat stare de urgenţă de o lună pentru şapte prefecturi urbane, printre care Tokyo şi Osaka, cerând, nu ordonând, ca locuitorii să se abţină de la ieşirile care nu sunt esenţiale şi urgente pentru a preveni răspândirea virusului.

Citește și: Americanii trimit în Taiwan torpile grele MK-48

O săptămână mai târziu, starea de urgenţă a fost extinsă la nivelul întregii ţări, iar aceasta a fost apoi prelungită până la sfârşitul lunii mai.

Japonia a confirmat până miercuri peste 17.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 800 de decese, conform Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum

Recensământ 2024: Câte locuințe şi persoane au fost recenzate până acum Au rămas câteva zile până se va încheia Recensământul populației și locuințelor în...

Dan Barna, la AP OSCE: R.Moldova trebuie să beneficieze de susţinerea tuturor statelor din OSCE

Dan Barna, la AP OSCE: R.Moldova trebuie să beneficieze de susţinerea tuturor statelor din OSCE Arhitectura de securitate europeană trebuie adaptată la noul context internaţional,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.