Japonia investighează posibila implicare a unui grup de hackeri prorus într-un atac cibernetic

Publicat:

Japonia investighează posibila implicare a unui grup prorus de hackeri în defecţiunea apărută marţi seara la mai multe site-uri guvernamentale, a declarat miercuri secretarul-şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Peste 20 de site-uri a patru ministere nu au putut fi accesate marţi seară, dar funcţionarea lor a fost restabilită în aceeaşi zi, a indicat Matsuno.


Citește și : Letonia intenţionează să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Guvernul japonez nu a identificat nicio scurgere de informaţii şi investighează dacă disfuncţionalitatea a fost cauzată de un atac de tip denial-of-service (DDoS, prin care o reţea este inundată cu mari volume de date pentru a o paraliza), a adăugat el.

Grupul prorus de hackeri ‘Killnet’ a transmis pe social media că este responsabil de acest atac, a relatat postul public japonez NHK.

‘Suntem la curent cu faptul că grupul de hackeri (Killnet) a dat de înţeles că el a fost în spatele atacului, dar deocamdată investigăm cauza disfuncţiei, inclusiv implicarea grupului’, a spus Matsuno în briefingul de presă zilnic.

Citește și: Belgia a identificat 726 de cazuri confirmate de variola maimuţei de la începutul epidemiei

‘Înţelegem că grupul de hackeri (Killnet) a ameninţat câteva ţări cu atacuri cibernetice şi că unii spun că aceştia au legături cu guvernul rus. Dată fiind poziţia noastră ca guvern, nu vom răspunde la aceasta’, a adăugat el.

Atacul a blocat temporar accesul la unele site-uri, printre care portalul administrativ al Agenţiei de Digitalizare, a relatat NHK.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.