X

Japonia investighează posibila implicare a unui grup de hackeri prorus într-un atac cibernetic

Japonia investighează posibila implicare a unui grup prorus de hackeri în defecţiunea apărută marţi seara la mai multe site-uri guvernamentale, a declarat miercuri secretarul-şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Peste 20 de site-uri a patru ministere nu au putut fi accesate marţi seară, dar funcţionarea lor a fost restabilită în aceeaşi zi, a indicat Matsuno.

Citește și : Letonia intenţionează să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Guvernul japonez nu a identificat nicio scurgere de informaţii şi investighează dacă disfuncţionalitatea a fost cauzată de un atac de tip denial-of-service (DDoS, prin care o reţea este inundată cu mari volume de date pentru a o paraliza), a adăugat el.

Grupul prorus de hackeri ‘Killnet’ a transmis pe social media că este responsabil de acest atac, a relatat postul public japonez NHK.

‘Suntem la curent cu faptul că grupul de hackeri (Killnet) a dat de înţeles că el a fost în spatele atacului, dar deocamdată investigăm cauza disfuncţiei, inclusiv implicarea grupului’, a spus Matsuno în briefingul de presă zilnic.

Citește și: Belgia a identificat 726 de cazuri confirmate de variola maimuţei de la începutul epidemiei

‘Înţelegem că grupul de hackeri (Killnet) a ameninţat câteva ţări cu atacuri cibernetice şi că unii spun că aceştia au legături cu guvernul rus. Dată fiind poziţia noastră ca guvern, nu vom răspunde la aceasta’, a adăugat el.

Atacul a blocat temporar accesul la unele site-uri, printre care portalul administrativ al Agenţiei de Digitalizare, a relatat NHK.

Tags: hackeriHirokazu MatsunoJaponiaKillnetrusia
Categorii: Știrile zilei