Japonia, lovită de un taifun puternic. Peste 80% din locuințe au rămas fără curent – VIDEO

Publicat:

UPDATETaifunul Lingling, însoţit de rafale de vânt devastatoare şi de ploi torenţiale, a lovit joi insula Miyako, din sudul Japoniei, rănind cel puţin patru persoane, în timp ce aproximativ 84% din locuinţe au rămas fără electricitate, a anunţat presa locală citată de dpa, potrivit agerpres.

Taifunul a smuls din rădăcini copaci, a răsturnat maşini, a luat pe sus acoperişuri şi a deteriorat clădiri pe insula Miyako, din prefectura Okinawa, a relatat ziarul Ryukyu Shimpo.


Vezi și: Un militar român a fost UCIS în ultimul atac taliban din Kabul – VIDEO

În total, 30.590 de gospodării, aproximativ 84% dintre cele aflate pe insulă, au rămas fără electricitate, a precizat ziarul, citând Okinawa Electric Power.

Joi, la ora 08:00 GMT, ochiul furtunii era situat la aproximativ 40 de kilometri nord de insula Miyako şi se deplasa spre nord cu o viteză de 15 kilometri la oră.

Furtuna este însoţită de viteze ale vântului de până la 162 de kilometri la oră şi de rafale de 216 kilometri la oră, a anunţat agenţia niponă de meteorologie.

Taifunul Lingling a condus la anularea a 80 de zboruri şi a 157 de curse de feribot, potrivit ziarului Okinawa Times.

Se aşteaptă ca Lingling să genereze valuri de până la 10 metri înălţime în zona insulei Miyako şi ar putea provoca pe alocuri precipitaţii de circa 50 de milimetri pe oră, a menţionat agenţia.

În Taiwan, agenţia de meteorologie a anunţat joi că Lingling va aduce ploi abundente şi va provoca valuri mari pe insulă în zilele următoare.

Știre inițială: Un taifun însoţit de rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale se îndreaptă joi spre insulele din sudul Japoniei, relatează DPA, potrivit agerpres.

Taifunul Lingling se apropie de insula Miyako din sudul Japoniei, iar 80 de curse aeriene şi 157 de servicii de feribot au fost anulate, conform publicaţiei Okinawa Times.


Citeşte şi: Uraganul Dorian a făcut un dezastru istoric în Bahamas: Cel puţin 20 de morţi!

Joi, la ora locală 08:00, (23:00 GMT, miercuri), ochiul furtunii era situat la aproximativ 80 de kilometri sud de insula Miyako şi se deplasa spre nord cu o viteză de 15 kilometri la oră.

Furtuna este însoţită de viteze ale vântului de până la 162 de kilometri la oră şi rafale de 216 kilometri la oră, a anunţat agenţia niponă de meteorologie.

Vezi şi: Atentat sinucigaş în vecinătatea cartierului general al NATO din Kabul – VIDEO

Lingling ar putea genera valuri de până la 10 metri înălţime în zona insulei Miyako.

Furtuna ar putea provoca pe alocuri precipitaţii de circa 50 de milimetri pe oră, a menţionat agenţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.