X

Japonia nu s-a alăturat țărilor care l-au recunoscut pe Guaido ca președinte interimar, afirmă ambasadorul Venezuelei la Tokyo

Ambasadorul venezuelean la Tokyo a negat miercuri că guvernul japonez l-a recunoscut pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei și a subliniat că țara asiatică s-a angajat să colaboreze cu guvernul legitim al lui Nicolas Maduro, relatează agenția EFE, potrivit Mediafax.

Comentariile lui Seiko Ishikawa urmează comentariilor ministrului japonez de Externe, Taro Kono, în care și-a exprimat marți sprijinul țării sale față de Guaido.

Citește și : UE nu va fi de acord să renegocieze acordul de Brexit, dar ar putea fi de acord cu o declaraţie privind „backstop”-ul (surse spaniole)

În cadrul unei conferințe de presă, Ishikawa a spus că s-a întâlnit cu oficialii ministerului de Externe, care au clarificat că această decizie luată de guvern nu implică recunoașterea lui Guaido ca președinte interimar.

El a insistat că oficialii japonezi cu care s-a întâlnit marți au fost categorici în a afirma că sunt la curent cu implicațiile juridice ale acestei decizii și și-au exprimat dorința de a continua să lucreze cu guvernul președintelui Maduro.

“Japonia nu s-a alăturat țărilor care l-au recunoscut pe legiuitorul Guaido ca președinte interimar”, a declarat Ishikawa, în ciuda declarațiilor lui Kono, publicate de mass-media.

Citește și : Juncker glumește cu ziariştii după ce s-a tăiat la bărbierit: Să nu credeţi că dna May mi-a provocat această rană

Tags: ambasadorJaponiaJuan GuaidoNicolas MaduropresedinteSeiko IshikawaTaro Kono
Categorii: Știrile zilei