X

Japonia pregăteşte creşterea capacităţii spitalelor

Guvernul Japoniei a afirmat vineri că va mări capacitatea sistemului medical al ţării pentru a permite de 1,2 ori mai multe spitalizări pentru bolnavi de COVID-19 comparativ cu al cincilea val de infectări din cursul acestei veri, când mulţi oameni au fost nevoiţi să se refacă acasă, relatează Kyodo, potrivit agerpres.

Între măsurile anticoronavirus prezentate vineri, cabinetul noului premier Fumio Kishida a declarat că va încerca să crească rata de utilizare a paturilor de spital rezervate pentru pacienţi cu COVID-19, pe lângă desemnarea mai multor paturi din spitalele publice pentru a fi folosite în mod exclusiv de aceştia.

Citeşte şi: Misteriosul caz al teoriei conform căreia COVID-19 ar fi scăpat din laborator – Black News

“Ne vom pregăti pentru următoarea creştere a infectărilor luând în considerare scenariul cel mai sumbru”, a spus Kishida, menţionând că guvernul intenţionează să prezinte un răspuns mai detaliat la pandemie în noiembrie.

El a mai adăugat că le-ar putea cere oamenilor să urmeze restricţii riguroase în cursul activităţilor lor, în cazul în care Japonia se va confrunta cu o creştere mare a contaminărilor cu noul coronavirus.

Numărul infectărilor a crescut puternic în Japonia în această vară, când ţara a găzduit Jocurile olimpice şi paralimpice, ajungând la un record cotidian de 25.867 pe data de 20 august. Ulterior, cazurile de contaminare au scăzut constant, dar există preocupări privind o nouă creştere.

Guvernul a precizat vineri că va pregăti infrastructura medicală pentru a putea face faţă unui nou val de infectări, mai grav decât al cincilea val, notează Kyodo.

Planul executivului este să fie folosite circa 80% din paturile de spital alocate pentru COVID-19 şi să se ceară spitalelor publice să asigure mai multe paturi, conform legii.

Citeşte şi: Ora adevărului pentru certificatul verde în Italia! Este OBLIGATORIU la locul de muncă – Black News

Totuşi, consolidarea prevăzută a sistemului medical reprezintă o provocare, pentru că va necesita asigurarea unui număr mai mare de lucrători în domeniul medical şi găsirea unui echilibru între tratarea pacienţilor cu COVID-19 şi cea a pacienţilor cu alte suferinţe, scrie Kyodo.

Totodată, pentru a asigura o mai mare transparenţă, guvernul nipon are în vedere publicarea de informaţii privind infrastructura medicală a ţării, inclusiv rata de ocupare a paturilor de spital şi situaţia examinărilor online ale pacienţilor cu COVID-19 care se recuperează acasă. 

Tags: coronaviruscovid-19Fumio KishidaJaponiaspitale
Categorii: Știrile zilei