Japonia PRELUNGEȘTE sancţiunile unilaterale împotriva Coreii de Nord

Publicat:

Japonia a decis marţi să-şi extindă cu doi ani sancţiunile unilaterale împotriva Coreii de Nord, care includ şi interdicţia oricărei forme de comerţ, pentru a menţine presiunea asupra Phenianului cu scopul de a renunţa la programele sale nuclear şi de rachete şi pentru a obţine progrese în legătură cu chestiunea cetăţenilor japonezi răpiţi în urmă cu decenii de agenţi nord-coreeni, relatează agenţia de presă Kyodo, potrivit agerpres.

Prelungirea sancţiunilor, aprobată de cabinetul premierului Yoshihide Suga înainte de expirarea lor la 13 aprilie, interzice comerţul şi andocarea în Japonia a navelor înregistrate în Coreea de Nord şi a oricăror nave care au trecut anterior printr-un port nord-coreean.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Coreea de Nord a testat la 25 martie două rachete balistice, prima provocare de acest fel din ultimul an, încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Japonia, SUA şi Coreea de Sud s-au angajat să coopereze pentru implementarea deplină a sancţiunilor ONU şi pentru a depune eforturi “concertate” în scopul denuclearizării Coreii de Nord.

Japonia încearcă de mult timp să îşi repatrieze cetăţenii răpiţi de agenţi nord-coreeni în anii 1970 şi 1980, acesta fiind unul dintre punctele sensibile care au împiedicat avansul celor două ţări spre normalizarea legăturilor diplomatice.

Yoshihide Suga şi-a reiterat recent disponibilitatea de a se întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în speranţa de a debloca relaţiile, deşi perspectivele unei astfel de întâlniri rămân neclare.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Japonia a implementat în 2006 sancţiuni împotriva Phenianului, interzicând importurile din Coreea de Nord şi sosirea navelor afiliate.

De atunci a extins sancţiunile, adăugând interdicţia de exporturi spre Coreea de Nord în 2009.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.