Japonia reacționează după ce rușii i-au sechestrat mai multe vase de pescuit

Publicat:

Ministerul de Externe al Japoniei a formulat miercuri o plângere pe lângă autorităţile ruse după ce acestea au sechestrat cinci ambarcaţiuni japoneze de pescuit în largul insulei nordice Hokkaido, informează DPA, potrivit agerpres.

Paza de frontieră rusă a dus bărcile japoneze spre Insula Kunashiri, una dintre insulele disputate deţinute de Rusia, marţi în urma sechestrării, a relatat Kyodo News, citând surse guvernamentale nipone nenominalizate.


Citește și: Boris Johnson NU va participa la Forumul de la Davos și nici nu lasă vreun ministru să-i țină locul

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez Yoshihide Suga a declarat că această acţiune este “inacceptabilă”, în timp ce Japonia revendică Insulele Kurile administrate de Rusia în largul Hokkaido, inclusiv Kunashiri, numindu-le Teritoriile de Nord.

Autorităţile ruse suspectează că există diferenţe între cantitatea de peşte prins de aceste ambarcaţiuni şi cifrele zilnice înregistrate în registrul lor şi urmează să continue investigaţia pe insulă, potrivit Kyodo.

Citește și: Rusia a sechestrat cinci pescadoare nipone

Incidentul are loc cu două zile înainte de o întâlnire programată a ministrului japonez de externe Toshimitsu Motegi cu omologul său rus Serghei Lavrov la Moscova.

De decenii, Japonia şi Rusia sunt blocate într-o dispută teritorială asupra celor patru insule contestate, pe care Uniunea Sovietică le-a ocupat la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Disputa a împiedicat cele două ţări să semneze un tratat de pace postbelic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.