Japonia are un satelit în spaţiu special pentru spionarea Coreei de Nord

Publicat:

Agenţia aerospaţială niponă şi compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries au plasat marţi pe orbită un satelit spion care va monitoriza facilităţile militare ale Coreei de Nord, informează dpa, potrivit agerpres.

Satelitul Radar 6 a fost lansat de o rachetă H-2A de la centrul spaţial Tanegashima din sudul insulei omonime, la ora locală 01.20 p.m. (04.20 p.m.), la circa 1000 km sud-vest de Tokyo.


Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Bulgaria. Doi oameni au murit

Satelitul s-a separat de rachetă la circa 20 de minute de la lansare şi s-a înscris pe orbită, a anunţat postul nipon NHK.

Lansarea urma să aibă loc luni, dar a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Guvernul japonez va folosi acelaşi satelit şi pentru fotografierea zonelor afectate de dezastre naturale.

Programul nipon de sateliţi spion a fost dezvoltat după ce în 1998 Coreea de Nord a efectuat un test de rachetă care a zburat deasupra teritoriului japonez, provocând temeri la Tokyo.

Citeşte şi: Trump prevede o relaţie FORMIDABILĂ cu Kim

Sub conducerea lui Kim Jong Un, Phenianul şi-a intensificat programele nuclear şi balistic, efectuând doar anul trecut circa 20 de lansări de rachete, iar în septembrie anul trecut cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear.

Lansarea de marţi a coincis cu summitul istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean din Singapore, având pe agendă denuclearizarea peninsulei coreene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.