Japonia se pregăteşte să ridice starea de urgenţă

Publicat:

Japonia plănuieşte să ridice starea de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19, aflată în vigoare în 19 prefecturi ale sale, la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat luni postul public de radio şi televiziune din această ţară, NHK, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a dezvăluit că a discutat despre relaxarea restricţiilor antiepidemice cu miniştrii de resort în cursul zilei de luni şi va solicita marţi o opinie şi de la grupul de consilieri ai Guvernului de la Tokyo.


Citeşte şi: San Marino a votat pentru legalizarea avortului – Black News

“Vom lua decizia finală în această chestiune bazându-ne pe sfaturile şi pe discuţiile pe care le vom avea mâine cu grupul de experţi guvernamentali”, a precizat luni premierul nipon în faţa reporterilor locali.

Dacă măsura va fi aprobată, Japonia va deveni din nou o ţară fără restricţii specifice stării de urgenţă pentru prima dată după o pauză de aproape şase luni.

Actualele restricţii impun restaurantelor să se închidă mai devreme şi să nu vândă băuturi alcoolice. Rezidenţii sunt sfătuiţi să evite ieşirile din locuinţe care nu sunt urgente şi să nu traverseze graniţele dintre prefecturile nipone.

Chiar şi după ridicarea stării de urgenţă, autorităţile japoneze vor să menţină însă anumite restricţii antiepidemice, temându-se de o nouă creştere bruscă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 dacă guvernul decide o deschidere completă a economiei ţării, potrivit presei locale.

Autorităţile din Tokyo se gândesc să limiteze programul de funcţionare al restaurantelor, de exemplu, şi să permită comercializarea băuturilor alcoolice doar în anumite unităţi prestabilite, a raportat luni postul public de radio şi televiziune NHK.

Citeşte şi: Premierul peruan ameninţă că NAŢIONALIZEAZĂ cel mai mare câmp de gaze naturale din America de Sud – Black News

Japonia s-a confruntat cu o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 pe durata verii şi a întâmpinat dificultăţi în a controla răspândirea variantei mult mai contagioase Delta, înregistrând la un moment dat peste 25.000 de infectări pe zi.

Cu toate acestea, numărul infectărilor a scăzut în ultimele săptămâni, iar la nivel naţional au fost înregistrate, duminică, doar 2.000 de cazuri.

Peste 57% din populaţia Japoniei a fost deja vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.