Japonia va dona Taiwanului peste 1 milion de vaccinuri anti-covid

Publicat:

Japonia a anunţat vineri că va dona 1,24 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Taiwanului, care acuză China că îi împiedică eforturile de a obţine serurile, în contextul în care insula se confruntă cu un focar brusc de coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

“Am primit solicitări de la mai multe ţări şi regiuni pentru a le furniza vaccinuri”, a declarat ministrul japonez de externe, Toshimitsu Motegi.


Citeşte şi: Washingtonul promite să susţină Israelul ‘INDIFERENT de guvern’ – Black News

“În acest stadiu, am finalizat pregătirile pentru a răspunde solicitării Taiwanului. Le vom trimite gratuit 1,24 milioane de doze de vaccinuri AstraZeneca produse în Japonia”, a adăugat el, precizând că dozele vor ajunge în Taiwan vineri.

Taiwanul, care se confruntă cu o creştere accentuată a cazurilor de COVID-19, şi-a exprimat recunoştinţa, subliniind că cei doi vecini “împărtăşesc valorile universale ale libertăţii şi democraţiei”.

Mult timp considerat un model de bună gestionare a pandemiei, cu doar câteva sute de infectări şi mai puţin de 10 decese asociate COVID-19, Taiwanul s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri.

Bilanţul a ajuns în prezent la circa 10.000 de contaminări şi 166 de decese în Taiwan, după ce virusul s-a răspândit prin intermediul piloţilor de linie.

Această insulă cu 23,5 milioane de locuitori a primit până acum doar 726.600 de doze de vaccin AstraZeneca şi 150.000 de doze de ser Moderna.

Taiwanul este unul dintre beneficiarii mecanismului Covax, creat pentru a asigura o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, în special către ţările cu venituri mici.

Preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen, aflat la putere din 2016 şi membru al unui partid care susţine independenţa formală a Taiwanului faţă de China, a acuzat Beijingul că obstrucţionează obţinerea dozelor de vaccin Pfizer/BioNTech din Germania.

Citeşte şi: Iranul NU mai are drept de vot la Adunarea Generală a ONU – Black News

Japonia, criticată mult timp pentru ritmul lent al campaniei sale de vaccinare de la lansarea sa în februarie, a accelerat recent ritmul acesteia, chiar dacă doar 3% din cei 125 de milioane de locuitori ai săi au primit până acum două doze de vaccin.

Tokyo a aprobat vaccinurile anti-COVID-19 produse de Moderna şi AstraZeneca în urmă cu două săptămâni, însă acesta din urmă nu ar trebui utilizat imediat din cauza unor cazuri rare, dar severe de tromboză (cheaguri de sânge) observate în alte ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Percheziții CNA la Jora de Jos! O persoană bănuită de finanțare ilegală a partidelor a fost reținută

Percheziții CNA la Jora de Jos! O persoană bănuită de finanțare ilegală a partidelor a fost reținută O persoană a fost reținută de CNA și...

Gelozia i-a înnebunit. Ceartă la cuțite într-un apartament din Chișinău

Gelozia i-a înnebunit. Ceartă la cuțite într-un apartament din Chișinău Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat de un alt...

Primarul unui oraş mexican a fost asasinat şi decapitat

Primarul unui oraş mexican a fost asasinat şi decapitat Alejandro Arcos Catalan, primarul oraşului mexican Chilpancingo, a fost asasinat duminică, iar capul lui a fost...

Ruşii au atacat Kievul cu o rachetă Kinjal la o oră de vârf

Ruşii au atacat Kievul cu o rachetă Kinjal la o oră de vârf Fragmente de rachetă au căzut luni dimineaţa, la o oră de vârf,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.