X

Japonia va găzdui un summit al G7 la Hiroshima

Japonia va găzdui un summit al G7 în 2023 la Hiroshima, pentru a trimite un mesaj de pace din oraşul devastat în august 1945 de primul bombardament atomic din istorie, a anunţat luni prim-ministrul Fumio Kishida, informează Kyodo, potrivit agerpres.

Decizia a primit sprijinul preşedintelui american Joe Biden, care s-a întâlnit în cursul zilei cu Kishida, în a doua etapă a turneului său asiatic.

Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Decizia găzduirii summitului la Hiroshima, care este şi circumscripţia electorală a lui Kishida, este considerată un gest simbolic pentru a impulsiona dezarmarea nucleară, chiar dacă trei dintre membrii grupului – SUA, Marea Britanie şi Franţa – deţin arme nucleare.

‘Ca prim-ministru al Japoniei, singura ţară care a suferit bombardamente atomice, nu există un loc mai bun decât Hiroshima pentru a ne arăta angajamentul pentru pace’, a declarat Kishida în conferinţa de presă comună cu Biden.

‘Salut anunţul prim-ministrului ca summitul G7 să aibă loc în oraşul său natal, Hiroshima’, a spus preşedintele american.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

La 6 august 1945, Hiroshima a fost devastată de o bombă atomică lansată de Statele Unite, care a ucis, potrivit estimărilor, 140.000 de oameni până la sfârşitul acelui an. O a doua bombă atomică a fost lansată asupra oraşului Nagasaki trei zile mai târziu.

Japonia va prelua anul viitor preşedinţia G7 de la Germania.

Tags: Fumio KishidaG7HiroshimaJaponiaJoe BidenNagasaki
Categorii: Știrile zilei