Japonia va introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji

Publicat:

Japonia va introduce un sistem de rezervare online pentru vizitarea Muntelui Fuji

Autorităţile japoneze vor introduce un sistem de rezervare online pentru a permite accesul pe cel mai popular traseu de vizitare amenajat pe faimosul Munte Fuji, încercând astfel să combată supraturismul, informează AFP.

Potecile care străbat cel mai înalt masiv muntos din Japonia sunt tot mai frecventate în timpul sezonului estival, generând temeri legate de posibile consecinţe nefaste asupra mediului înconjurător, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Pentru a elibera de turişti traseul Yoshida, itinerariul cel mai des utilizat de pasionaţii de drumeţii montane, Prefectura Yamanashi prevede o plafonare a numărului de vizite zilnice pe Muntele Fuji la 4.000 de persoane, care vor trebui să achite şi o taxă de intrare în valoare de 12 euro.

Un sistem de rezervare online va fi de asemenea implementat. Acesta le va permite vizitatorilor “să îşi planifice în avans” drumeţia, a declarat Katsuhiro Iwama, un reprezentant al guvernului local din Yamanashi.

Rezervările online vor fi deschise pe 20 mai pentru sezonul drumeţiilor, din iulie până în septembrie. Cu toate acestea, cel puţin 1.000 de bilete de acces vor putea fi cumpărate în fiecare zi de la faţa locului.

Muntele Fuji rămâne acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului, dar, pe timpul verii, peste 220.000 de vizitatori iau cu asalt acest munte, al cărui pisc atinge altitudinea de 3.776 de metri.

Turiştii străini se reunesc, de asemenea, în număr mare în regiunile înconjurătoare pentru a fotografia vârful acestui vulcan legendar, considerat o emblemă a Japoniei.

Acest aflux masiv nu este însă pe gustul comunităţilor locale, care se plâng mai ales din cauza deşeurilor abandonate de turişti.

În Fujikawaguchiko, un orăşel japonez situat în apropiere de Muntele Fuji, autorităţile locale au decis să ridice o palisadă foarte înaltă pentru a bloca o privelişte deosebit de populară în rândul turiştilor, sperând astfel să îi descurajeze să se reunească în acea zonă pentru a fotografia celebrul vulcan.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Peste 3 milioane de turişti străini au venit în Japonia în martie 2024, un record lunar fără precedent pentru această ţară, care a rămas multă vreme închisă în faţa turismului internaţional în timpul pandemiei de COVID-19.

Problema turismului excesiv şi a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autorităţile din Veneţia să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în oraşul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.