Japonia va livra gaz Europei

Publicat:

Japonia a anunţat miercuri că va livra Europei o parte din importurile sale de gaz natural lichefiat (GPL), pe fondul riscului de perturbare a aprovizionării cu gaz rusesc a regiunii în cazul escaladării tensiunilor legate de Ucraina, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Mai multe petroliere programate iniţial să transporte GPL în Japonia au pornit deja spre Europa şi sunt aşteptate să sosească luna aceasta, şi ar urma şi altele în martie, a declarat ministrul japonez al economiei, comerţului şi industriei (Meti), Koichi Hagiuda, în faţa presei la Tokyo.


Citeşte şi: Lord Ashcroft: Comportamentul lui Carrie îl împiedică pe premier să conducă Marea Britanie – Black News

Ministrul nu a precizat însă volumele care vor fi furnizate şi vândute în Europa la preţurile pieţei. În schimb, el a subliniat că importanţa acestor livrări este condiţionată de faptul ca Japoniei însăşi să-i fie furnizat mai întâi suficient GPL.

Arhipelagul nipon este unul dintre cei mai importanţi importatori mondiali de GPL, de care depinde foarte mult pentru a-şi asigura producţia de electricitate, a-i funcţiona fabricile şi a se încălzi iarna.

Dar s-ar putea ca Japonia să nu aibă prea mult gaz de trimis în Europa, având în vedere că şi ea se luptă în prezent să obţină aprovizionări suficiente, în timp ce frigul este deosebit de dur în ţară la începutul acestui an, notează AFP.

Citeşte şi: Pfizer se așteaptă ca vânzările pentru 2022 ale vaccinului și pastilei Paxlovid să depășească 54 de miliarde de dolari – Black News

Hagiuda a menţionat situaţia energetică “dificilă” a Japoniei în acest moment, explicând în acelaşi timp că Tokyo a dorit să răspundă la apelurile ambasadorilor SUA şi Uniunii Europene în Japonia pentru a ajuta Europa să se aprovizioneze cu GPL.

O posibilă invazie rusă a Ucrainei alimentează temerile privind suspendarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa în cazul măsurilor de represalii ale ţărilor occidentale împotriva Moscovei. Cu toate acestea, acest scenariu nu este considerat cel mai probabil de către analiştii din sectorul energetic, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.