X

Japonia va solicita un rezultat negativ la testul COVID de la pasagerii care sosesc din China continentală

Japonia va solicita un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 de la pasagerii care sosesc din China continentală, în contextul răspândirii rapide a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul chinez, a anunţat marţi prim-ministrul nipon Fumio Kishida, potrivit Reuters, scrie agerpres

Călătorii sosiţi din China care au un rezultat pozitiv la testul pentru depistarea COVID-19 vor trebui să respecte o perioadă de carantină de şapte zile, a declarat Fumio Kishida, adăugând că noile reglementări frontaliere ce vizează China vor intra în vigoare pe 30 decembrie, la miezul nopţii.

Citește și : Medvedev: Arsenalul nuclear al Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război

Guvernul nipon va limita totodată solicitările venite din partea companiilor aeriene pentru a creşte numărul curselor către China, a spus el.

Japonia şi-a redeschis graniţele pentru turişti în octombrie după o perioadă de peste doi ani de reglementări stricte anti-COVID-19, cu condiţia ca pasagerii să prezinte dovada vaccinării sau un test coronavirus cu rezultat negativ realizat înaintea îmbarcării.

Citește și : Mai multe autobuze pline cu migranți au fost lăsate în fața casei Kamalei Harris, deși afară erau minus 18 grade

Tags: Chinacovid-19Fumio KishidaSARS-CoV-2
Categorii: Știrile zilei