X

Japonia va spori producţia unui medicament experimental împotriva COVID-19

Japonia va spori producţia de Avigan, un medicament aflat în faza de teste clinice pentru a trata COVID-19, cu scopul de a-şi spori rezervele naţionale precum şi pentru a-l exporta mai multor ţări care s-au arătat interesate de noul medicament nipon, relatează duminică EFE, scrie agerpres.

Această măsură va fi finanţată de noul plan de stimulare financiară elaborat de executivul nipon, a cărui aprobare în Parlament este preconizată săptămâna viitoare, potrivit ziarului local Nikkei.

Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

Japonia aspiră să-şi tripleze actualele rezerve naţionale de Avigan, un medicament având ca substanţă activă favipiravir folosit experimental pentru tratarea gripei şi care se află în fază de probe pentru a trata simptomele respiratorii provocate de COVID-19.

Executivul japonez prevede distribuirea unor cantităţi de Avigan şi altor ţări interesate, “fără niciun cost”, în vederea accelerării testelor clinice ale medicamentului.

Un număr de 30 de ţări s-au arătat interesate să participe la iniţiativa accelerării testelor acestui medicament dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Holdings.

Potrivit mass-media locale, SUA, Germania, Indonezia sau Turcia ar fi lansat cereri Japoniei privind furnizarea unor mari cantităţi de Avigan.

Favipiravir, cunoscut şi ca Avigan, este un medicament antigripal care a fost aprobat de autorităţile japoneze în 2014. În 2016, Japonia a furnizat Favipiravir ca ajutor de urgenţă pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guineea

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

În Japonia, medicii au folosit medicamentul în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranţa ca astfel să fie oprită multiplicarea virusului.

Avigan are nevoie de aprobarea parlamentară pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19, având în vedere că a fost elaborat în principal pentru vindecarea gripei.

Tags: Avigancovid-19Fujifilm HoldingsJaponiamedicamentparlament
Categorii: Știrile zilei