X

Japonia vrea o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Japonia plănuieşte să ceară o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după cea mai recentă lansare de rachete de către Coreea de Nord, a anunţat prim-ministrul Fumio Kishida, citat luni de DPA, potrivit agerpres.

Armata sud-coreeană a anunţat mai înainte că Phenianul a tras două rachete balistice presupuse cu rază scurtă de acţiune către apele coastei de est a Japoniei. Rachetele au fost lansate din zona Sukchon la nord de Phenian luni dimineaţă devreme spre Marea Japoniei, potrivit armatei.

Citeşte şi: Iranul neagă că ar fi îmbogăţit uraniu peste nivelul de 60% – Black News

Potrivit Ministerului Apărării de la Tokyo, rachetele au căzut în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei.

Sâmbătă, Coreea de Nord a tras ceea ce a spus că era o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), rachetă teoretic capabilă să atingă teritoriul SUA, ceea ce a determinat Statele Unite şi Coreea de Sud să desfăşoare un exerciţiu aerian comun ca răspuns.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei spune că ruşii au suferit pierderi ‘extraordinar de semnificative’ – Black News

După ce a parcurs o distanţă de aproximativ 990 de kilometri, racheta Hwasongpho-15 a ajuns la destinaţie în Marea Japoniei, potrivit media de stat din Coreea de Nord. 

Tags: Coreea de NordJaponiaMarea JaponieiPhenianrachetă balistică intercontinentală (ICBM)racheta Hwasongpho-15Sukchontokyo
Categorii: Știrile zilei