Jared Kushner interogat în cadrul anchetei lui Michael Flynn despre colaborarea cu Rusia

Publicat:

Ginerele preşedintelui american Donald Trump Jared Kushner a fost interogat în cadrul anchetei coordonate de către procurorul special Robert Mueller despre fostul consilier pe probleme de securitate naţională al Casei Albe Michael Flynn, scrie presa americană, relatează news.ro .

Anchetatorii au vrut să ştie dacă Kushner deţine informaţii care să dovedească faptul că Flynn nu a colaborat cu Rusia, potrivit unei surse.


Mueller caută legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.

Atât Moscova, cât şi preşedintele american resping orice complicitate.

Flynn a fost obligat să demisioneze în februarie, după ce a indus în eroare Casa Albă cu privire la o întâlnire cu fostul ambasador rus la Washington Vladimir Kisliak, înainte ca Trump să fie învestit preşedinte.

Întâlnirea lui Kushner cu anchetatorii a durat mai puţin de 90 de minute, potrivit presei americane.

”Domnul Kushner a cooperat de bună voie cu toate investigaţiile relevante şi va continua să o facă”, a anunţat într-un comunicat un avocat al acestuia, Abbe Lowell.

Kushner a recunoscut iniţial că nu a divulgat cintacte cu ruşi.

Citește și : Washingtonul a luat o decizie „dezamăgitoare şi nefondată” după ce au retras acreditarea canalului RT ( Kremlin)

Avocaţi ai lui Flynn au transmis luna aceasta echipei de avocaţi a preşedintelui că nu vor mai discuta cu ei despre ancheta Trump-Rusia.

Această hotărâre sugerează că Flynn ar putea să coopereze în ancheta lui Mueller, potrivit presei americane.

Scandalul în centrul căruia se află un presupus amestec rus în alegerile americane de anul trecut afectează administraţia Trump de la începutul acestui an, când agenţii americane de informaţii au acuzat Guvernul rus, într-un raport, că a încercat să-l ajute pe miliardarul republican să obţină victoria împotriva democratei Hillary Clinton

Comisii parlamentare au fost înfiinţate ca să ancheteze aceste acuzaţii, iar în martie FBI a anunţat, la rândul său, că efectuează o anchetă.

Trump l-a demis ulterior pe James Comey din funcţia de director FBI, evocând ”această chestie cu Rusia”, o hotărâre care a şocat Washingtonul şi a alimentat zvonuri cu privire la o muşamalizare.

Însă preşedintele nu a oprit ancheta.

În mai, Deparatmentul Justiţiei l-a numit pe Mueller procuror special şi l-a însărcinat cu ancheta.

În octombrie au fost formulate primle inculpări în anchetă.

Ancheta vizează în paralel acuzaţii referitoare la Flynn. The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit că acesta făcea parte dintr-un complot vizând scoaterea din ţară cu forţa a predicatorului Fethullah Gulen şi ducerea lui în Turcia, o acuzaţie pe care generalul în rezervă o respinge.

Flynn nu s-a înregistrat ca lobbyst în favoarea Guvernului turc, a dezvăluit presa americană, atunci când a cerut şi obţinut autorizaţie în domeniul securităţii la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.