X

Jasmine Paolini, prima finalistă la Wimbledon

Jasmine Paolini, prima finalistă la Wimbledon

Jucătoarea italiană de tenis Jasmine Paolini este prima finalistă a ediţiei din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a trecut joi, într-un meci maraton, de croata Donna Vekic, 2-6, 6-4, 7-6 (10/8).

Jasmine Paolini, numărul 7 mondial, a învins-o pe Donna Vekic, locul 37 mondial, după două ore şi 50 de minute, aceasta fiind cea mai lungă semifinală feminină din istoria turneului de la Wimbledon, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Paolini devenise marţi prima jucătoare italiană ajunsă în semifinalele acestui turneu. Paolini (28 ani), care până în acest an nu trecuse de turul secund la niciun turneu de Mare Şlem, are cel mai bun sezon al carierei, cu optimi jucate la Australian Open şi finală disputată la Roland Garros.

Până în acest an, Paolini nu câştigase niciun meci la Wimbledon.

Vekic, în vârstă şi ea de 28 de ani, nu mai trecuse până acum de sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem, fază pe care a atins-o la US Open 2019 şi Australian Open 2023. Ea o va întâlni joi pe câştigătoarea meciului dintre italianca Jasmine Paolini (7 WTA), recent finalistă la Roland Garros, şi americanca Emma Navarro (17 WTA).

A doua semifinală a turneului de Grand Slam de pe iarba londoneză le va opune pe kazaha Elena Rîbakina (4 WTA), campioana din 2022 de la Wimbledon, şi cehoaica Barbora Krejcikova (32 WTA), victorioasă la Roland Garros în 2021.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Jasmine Paoliniwimbledon
Sport