Javad Zarif: Aliații lui Trump ‘l-au păcălit’ să se retragă din Acordul Nuclear

Publicat:

Ministrul de Externe iranian, Javad Zarif, a declarat marți că aliații președintelui american Donald Trump „l-au păcălit” să se retragă din Acordul Nuclear semnat în 2015, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Zarif a transmis că John Bolton, consilierul prezidențial american pentru Securitate și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au distrus un acord din anul 2005 prin faptul că au insistat ca Iranul să oprească îmbogățirea uraniului.


Citește și : Juncker îi la întrebări pe cei doi candidați la posturile de comisar european

„(Bolton și Netanyahu, n.red.) l-au îndemnat pe Donald Trump să distrugă Acordul Nuclear din 2015 cu aceeași iluzie”, a transmis Javad Zarif.

Administrația de la Teheran a anunțat duminică dimineață că va crește concentrația uraniului îmbogățit cu aproape două procente peste limitele permise în Acordul Nuclear semnat în 2015, pentru a produce combustibil pentru centrale nucleare.

Abbas Araqchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, a transmis că Administrația de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului Nuclear la fiecare 60 de zile, dacă țările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Citește și : Parisul declară ‘stare de urgenţă climatică’

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.