X

JAXA amână lansarea rachetei sale H3

Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială (JAXA) a amânat pentru data de 17 februarie prima lansare a rachetei sale grele H3 din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat marţi instituţia citată de Reuters şi Kyodo, potrivit agerpres.

“Ca urmare a evaluării de astăzi a vremii, se anticipează că în ziua lansării condiţiile meteorologice nu vor fi corespunzătoare, prin urmare vor fi efectuate modificări ca măsură de precauţie”, se arată într-un comunicat.

Citeşte şi: Doi oameni au fost salvaţi după aproape 198 de ore de la seismul catastrofal din Turcia – Black News

Lansatorul H3, va transporta un nou satelit de observare a Pământului, care va fi echipat, de asemenea, cu un senzor experimental în infraroşu conceput pentru a detecta lansările de rachete.

Potrivit JAXA, racheta H3, succesoarea modelului H2A, urmează să fie lansată vineri, în intervalul 10:37-10:44 ora locală, de la Centrul spaţial Tanegashima de pe insula cu acelaşi nume situată în prefectura Kagoshima.

Citeşte şi: Şefa diplomaţiei germane îşi continuă în Suedia turneul scandinav – Black News

Agenţia spaţială niponă planificase iniţial lansarea rachetei H3 pentru data de 12 februarie, însă aceasta a fost amânată pentru 15 februarie după descoperirea unei probleme la sistemul de zbor.

Tags: Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială (JAXA)Centrul Spaţial TanegashimaKagoshimaracheta H3
Categorii: Știrile zilei