Jean-Claude Juncker evaluează înţelegerea politică din Germania privind migraţia

Publicat:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi că acordul asupra migraţiei încheiat între partidele membre ale coaliţiei guvernamentale din Germania pare a fi în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Nu l-am studiat (acordul) în detaliu, dar la prima vedere – şi eu le-am cerut serviciilor privind legislaţia să se uite la el – îmi pare a fi în concordanţă cu legislaţia” UE, a declarat Juncker în timpul unei conferinţe de presă în marja sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg. “Nu mă refer la un acord la nivelul guvernului federal, mă refer la un acord între cele două partide”, a spus şeful executivului UE.


Citeşte şi:  Japonia cumpără de la americani două radare ultraperformante

O înţelegere între creştin-democraţii (CDU) lui Merkel şi partenerii săi bavarezi, Uniunea Creştin-Socială (CSU), prevede crearea unor zone de tranzit speciale la frontiera Germaniei cu Austria unde migranţii deja înregistraţi în alte ţări ale UE vor fi instalaţi.

Aceştia ar putea fi apoi trimişi înapoi, deşi Austria încă trebuie să fie de acord cu acest lucru, iar Viena a semnalat deja posibile probleme, declarând că va trebui să-şi protejeze frontiera de sud cu Italia şi Slovenia dacă acordul german intră în vigoare.

Noua politică ce înăspreşte restricţiile asupra migranţilor este un compromis care le-a permis lui Merkel şi liderului CSU, Horst Seehofer, să evite un diferend în legătură cu imigraţia, ce ameninţa să le rupă coaliţia.

Citeşte şi: În ciuda procedurii de infringement, Polonia nu renunţă la reforma judiciară (AFP)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.