X

Jean-Marie Le Pen, condamnat la Paris pentru declaraţii vizând homosexuali

Cofondatorul Frontului Naţional (FN), Jean-Marie Le Pen, a fost condamnat miercuri la Paris la plata unei amenzi şi a unor despăgubiri de câteva mii de euro pentru declaraţii vizând homosexuali, în special un poliţist ucis într-un atentat în 2017, relatează AFP, scrie Agerpres.

În vârstă de 90 de ani, eurodeputatul, un obişnuit al declaraţiilor provocatoare şi al urmăririlor judiciare, a fost condamnat pentru trei serii de insulte publice împotriva homosexualilor, dar şi pentru provocare la ură şi violenţă în una dintre aceste răbufniri.

Citește și : Cel mai mare capitalist al Chinei a fost oficial confirmat ca membru al Partidului Comunist

Pentru două dintre declaraţiile la adresa homosexualilor, Jean-Marie Le Pen a fost condamnat la plata unei amenzi de 400 de euro, cu posibilitatea de închisoare în caz de neplată. Totodată, el va trebui să plătească 2.000 de euro despăgubiri asociaţiei Mousse, care luptă împotriva discriminării homofobe şi sexiste, şi care a depus plângere, precum şi 2.000 de euro cheltuieli de judecată.

Fostul lider de extremă-dreapta a fost de asemenea judecat pentru afirmaţiile făcute în aprilie 2017 în legătură cu funeraliile poliţistului ucis într-un atac jihadist pe Champs Elysées, la Paris, Xavier Jugele, în timpul cărora s-a exprimat partenerul său de viaţă.

‘Cred că această caracteristică a familiei ar trebui ţinută departe de o ceremonie de acest gen, care ar câştiga mai multă discreţie’, a spus atunci Le Pen.

Citește și : Renunţare la modificarea orei. Statele UE ar urma să solicite amânarea până în 2021

Pentru această declaraţie el a fost condamnat pentru injurii şi la plata a 5.000 de euro despăgubiri acordate partenerului de viaţă a lui Xavier Jugele, Etienne Cardiles, şi 2.000 de euro cheltuieli de judecată.

Avocatul lui Jean-Marie Le Pen, Frédéric Joachim, a afirmat că va face recurs.

Tags: Champs-ElyseesFNhomosexualiJean-Marie Le Penparisviolenta
Categorii: Diaspora