Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 95 de ani, plasat în ‘regim de protecţie juridică’

Publicat:

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 95 de ani, plasat în ‘regim de protecţie juridică’

Fostul preşedinte al Partidului Frontul Naţional (FN, extremă dreapta) Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 95 de ani, a fost plasat în ”regimul protecţiei juridice”, anunţă miercuri vicepreşedintele Partidului Adunarea Naţională (RN, fostul FN) Louis Aliot, care confirmă o dezvăluire RMC, relatează AFP.

Această dispoziţie civilă – comparabilă cu plasarea sub tutuelă – a fost impusă la cererea familiei, decătre tribunalul de proximtitate din Puteaux, în Hauts-de Seine, în urma unei expertize medicale care constată incapacitatea lui Jean-Marie Le Pen, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Fostul preşedinte al Front National (FN) – redenumit în prezent Rassemblement national (RN) – a făcut la jumătatea lui februarie obiectul unui mandat de protecţie, declarăAFP avocatul acestuia, François Wagner.

Interesele acestuia sunt gestionate în prezent de către cele trei fiice ale acestuia – Marine, Marie-Caroline şi Yann Le Pen -, care le permite să întocmească diverse acte în numele tatălui lor, singure sau împreună.

Această măsură de protecţie îi poate servi, oare, lui Jean-Marie Le Pen pentru a nu se prezenta la tribunal, în septembrie, în cazul unor asistenţi parlamentari?

Avocatul său dă asigurări că această măsură nu are acest obiectiv.

În iulie, o şedinţă urmează să stabilească dacă Jean-Marie Le Pen este sau nu în măsură să răspundă pentru faptele sale în justiţie.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

”Este un bărbat care are o vârstă, care este obosit. El se află acum într-un regim de protecţie juridică, iar copii lui participă la gestionarea afacerilor sale. Cred că tribunalul ar trebui să pronunţe o măsură care să constate că nu se poate duce şi nici depune mărturie în acest proces”, declară miercuri la RMC-BFMTV primatul, primar RN la Perpignan.

Potrivit mai multor apropiaţi, starea sănătăţii lui Jean-Marie Le Pen a intrat într-un declin semnificativ în urma unui accident cardiac în aprilie 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU

Preşedinta France Televisions, realeasă la conducerea EBU Preşedinta France Televisions, Delphine Ernotte Cunci, a fost realeasă pentru cel de-al treilea mandat la conducerea Uniunii Europene...

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.