X

Jean Marie Le Pen rămâne iar fără imunitatea europarlamentară

Deputaţii europeni au votat marţi în favoarea ridicării imunităţii parlamentare a colegului lor Jean Marie Le Pen, la solicitarea justiţiei franceze, în legătură cu o anchetă privind angajări fictive în Parlamentul European (PE), transmite AFP, potrivit agerpres.

Este cel puţin a patra oară când Parlamentul European îi ridică imunitatea cofondatorului Frontului Naţional (FN), devenit Adunarea Naţională (RN). Jean Marie Le Pen, eurodeputat din anii 80, nu a fost prezent marţi în hemiciclul de la Strasbourg.

Citește și: Washingtonul își retrage TOT personalul diplomatic rămas în Venezuela

Magistraţii parizieni au solicitat PE în octombrie anul trecut să-l priveze din nou de imunitate pe Le Pen după ce acesta a refuzat să-i primească pe anchetatorii anticorupţie care au vrut să-l audieze, în iunie 2018, în dosarul angajărilor fictive în legătură cu care au fost deja inculpaţi mai mulţi asistenţi şi eurodeputaţi sau foşti eurodeputaţi, inclusiv fiica sa Marine Le Pen, actuala preşedintă a RN.

Eurodeputaţii au votat în şedinţa de marţi şi pentru ridicarea imunităţii eurodeputatei RN Dominique Bilde, în cadrul aceluiaşi scandal.

Citește și: Brexit. Londra a ajuns la o înţelegere cu UE referitor la ‘modificări obligatorii din punct de vedere juridic’

Factura în acest caz, cuprinzând salariile plătite din fonduri europene unor asistenţi de eurodeputaţi ai FN, a fost estimată de anchetatori în 2018 la 7 milioane de euro.

În vârstă de 90 de ani, Jean Marie Le Pen are deja la activ mai multe condamnări pentru ură rasială.

Tags: Dominique BildefrantaimunitateJean-Marie Le PenMarine Le PenParlamentul European (PE)
Categorii: Diaspora