Jens Stoltenberg cere Rusiei ‘să coopereze’ în cazul Skripal

Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel la Rusia vineri “să coopereze” în afacerea Skripal, dând asigurări că Alianţa Nord-Atlantică “nu vrea un nou Război Rece”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Avem ceea ce aş numi ‘o abordare cu două direcţii’ faţă de Rusia”, a declarat el la Radio BBC.


Citeşte şi: În pragul alegerilor din Rusia, Putin are toate motivele să fie îngrijorat

“Există, de o parte, descurajarea, apărarea, şi, de cealaltă parte, dialogul, deoarece nu dorim un nou Război Rece, nu vrem o nouă cursă a înarmărilor”, a adăugat el.

“Rusia este vecinul nostru, prin urmare trebuie să continuăm să încercăm să ne îmbunătăţim relaţiile” cu Moscova, a insistat Stoltenberg, spunând că “izolarea Rusiei” nu ar trebui să fie o “alternativă”.

“La un moment dat, Rusia va înţelege că este în interesul său să coopereze cu noi, şi nu să se îndrepte spre o confruntare, şi suntem pregătiţi să o facem dacă ei vor respecta anumite norme şi reguli de bază în relaţiile internaţionale”, a spus el.

Otrăvirea pe teritoriul Marii Britanii a fostului spion rus Serghei Skripal a luat mai nou aspectul unei confruntări Est-Vest, aliaţii occidentali acuzând Rusia la unison.

Citeşte şi: În pragul alegerilor din Rusia, Putin are toate motivele să fie îngrijorat

Miercuri, premierul britanic Theresa May a afirmat că Moscova este “vinovată” de acest atac comis, în opinia sa, cu un agent neurotoxic aparţinând grupului de agenţi ‘novicioc’ puşi la punct de Rusia.

“Nu avem niciun motiv să ne îndoim de concluziile şi evaluările făcute de guvernul britanic, în special pentru că (incidentul) se înscrie într-un context de gesturi iresponsabile din partea Rusiei de mai mulţi ani”, a spus vineri Jens Stoltenberg.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.