X

Jens Stoltenberg critică dur Rusia. Oficialul NATO se va întâlni cu Boris Johnson

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se va întâlni luni, la Bruxelles, cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre atacul cu agent neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în oraşul britanic Salisbury, a declarat joi şeful Alianţei Nord-Atlantice, relatează dpa, potrivit agerpres.

Otrăvirea lui Skripal – despre care NATO a afirmat că este prima utilizare în scop ofensiv a unui gaz neurotoxic de pe teritoriul alianţei – este ‘inacceptabil’ şi ‘nu îşi are locul în lumea civilizată’, a spus Stoltenberg.

Citeşte şi: Tragedie în marina SUA – 2 militari morţi după ce un avion Super Hornet s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament

‘Atacul din Salisbury a avut loc pe fundalul unui model nesăbuit de comportament al Rusiei de-a lungul multor ani’, a adăugat Stoltenberg, referindu-se la anexarea peninsulei Crimeea, susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, prezenţa militară rusă în Georgia şi Republica Moldova, amestecul în vestul Balcanilor şi ‘încercările de a submina alegeri şi instituţii democratice’.

Rusia a negat implicarea în otrăvirea fostului colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia. Cei doi au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă.

Citeşte şi: Budapesta cere autorităţilor române SĂ ANULEZE amenzile date primarilor din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc

Tags: Boris JohnsonJens Stoltenbergmarea britanieNATOSerghei Skripal
Categorii: Diaspora