Jeremy Hunt în acuză pe Donald Tusk că a insultat poporul britanic pe reţelele de socializare

Publicat:

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt i-a reproşat sâmbătă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, că “a insultat poporul britanic” şi pe premierul Theresa May într-un mesaj postat pe Instagram, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această declaraţie a şefului diplomaţiei britanice survine la o zi după summitul european de la Salzburg din Austria, în cadrul căruia propunerea Londrei privind viitoarea relaţie comercială între Marea Britanie şi UE a fost respinsă de liderii europeni.


Citește și : Polonia: Mii de bugetari au manifestat la Varşovia pentru a cere majorarea salariilor

“Trebuie să adoptăm tonul corespunzător. A-l insulta pe premier, a insulta poporul britanic pe reţelele de socializare, ajungând la injurii, nu aşa vom rezolva această situaţie dificilă”, a declarat Jeremy Hunt la BBC.

“Faceţi referire la fotografia postată pe Instagram de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk?”, l-a întrebat jurnalista Martha Kearney. “Da”, a răspuns ministrul.

Respectiva fotografie, postată joi pe contul de Instagram al lui Donald Tusk, îl arată pe acesta propunându-i mai multe prăjituri premierului Theresa May la summitul de la Salzburg. Iar textul care însoţeşte fotografia este acesta: “O prăjitură, poate? Îmi pare rău, nu avem cireşe. #Brexit”.

Mesajul a fost descris ca “provocator” de către BBC şi “acerb” de către The Daily Express. Donald Tusk “învârte cuţitul în rană”, a scris portalul The Independent, după eşecul summitului de la Sazlburg, unde Theresa May a fost “umilită”, conform presei britanice.

Fotografia şi textul sunt considerate o referire la strategia pe care Bruxellesul i-o reproşează Londrei că o foloseşte în negocierile privind Brexit-ul, şi anume că vrea să aleagă (‘cherry-pick’ în angleză, unde ‘cherry’ înseamnă ‘cireşe’, iar ‘pick’ înseamnă ‘a alege’) dintre cele patru libertăţi pe care le presupune piaţa unică doar pe unele (libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi capitalului) şi că le respinge pe altele (libera circulaţie a persoanelor).

Citește și : Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul armat din Iran

“Nu luaţi politeţea britanică drept slăbiciune. Dacă ne plasaţi într-o situaţie dificilă, ne vom retrage şi mai mult pe poziţii”, a atras el atenţia.

El a cerut ca negocierile să se desfăşoare într-un context de “respect reciproc”. “Avem nevoie să vedem o abordare diferită din partea Uniunii Europene”, a concluzionat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.