X

Jihadista franţuzoaică din Irak, rejudecată pentru TERORISM. Ea riscă pedeapsa capitală

Franţuzoaica Melina Boughedir, care a fost condamnată în primă instanţă la şapte luni de închisoare pentru ”intrare ilegală” în Irak, va fi rejudecată ”pentru terorism”, potrivit unei decizii a Curţii de casaţie, a indicat marţi o sursă judiciară, citată de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit sursei, noul proces în cazul Melinei Boughedir va avea loc pe 2 mai.

Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

”Reexaminând dosarul, Curtea de casaţie a ajuns la concluzia că nu este vorba de o simplă intrare ilegală pe teritoriul irakian, deoarece ea ştia că soţul său se va alătura Daesh (acronimul în limba arabă pentru gruparea Stat Islamic) şi l-a urmat în cunoştinţă de cauză”, a precizat sursa.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, riscă, potrivit legii irakiene, pedeapsa capitală pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă, chiar şi pentru non-combatanţi.

În februarie, ea a primit o pedeapsă de şapte luni de închisoare şi trebuia iniţial să fie expulzată în Franţa.

Melina Boughedir a fost arestată în vara lui 2017 la Mosul, fosta ”capitală” irakiană a Statului Islamic în nord, împreună cu cei patru copii ai săi, dintre care trei au fost de atunci repatriaţi.

Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

O altă jihadistă franceză, Djamila Boutoutaou, a fost condamnată pe 17 aprilie la închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la gruparea Stat Islamic de Curtea penală centrală din Bagdad, în faţa căreia a pledat că a fost înşelată de către soţul său.

De la începutul anului, peste 280 de jihadiste străine au fost condamnate la moarte sau la închisoare pe viaţă de către tribunalele din Bagdad, a indicat pentru AFP o sursă judiciară. 

Tags: DaeshfrantaIrakjihadistăMelina BoughedirMosulStat Islamic (SI)terorism
Categorii: Sinteze