Jihadiștii au ucis doi membri ai forţelor de securitate irakiene

Publicat:

Doi membri ai forţelor de securitate irakiene au fost ucişi şi alţi trei răniţi luni într-un atac al militanţilor Statului Islamic (SI) asupra unor puncte de control în zona câmpurilor petrolifere Allas din provincia Salahuddin, în nordul ţării, a anunţat armata într-un comunicat, citat marţi de Reuters, potrivit agerpres.

Câmpul petrolifer Alas, situat la 35 km sud de Hawija, a fost una dintre principalele surse de venit ale Statului Islamic, care în 2014 a declarat un califat în anumite părţi din Irak şi Siria.


Citește și: Cutremur puternic în Samoa

Irakul a declarat victoria asupra militanţilor extremişti suniţi la sfârşitul anului 2017, după ce i-a izgonit din tot teritoriul pe care îl ocupau în ţară. De atunci, aceştia au trecut la tactici de insurgenţă vizând destabilizarea guvernului de la Bagdad.

“Elemente ale bandelor teroriste Daesh au atacat două puncte de control de securitate în zona câmpurilor petrolifere Alas din provincia Salahuddin, iar un dispozitiv exploziv improvizat a aruncat în aer un vehicul aparţinând forţelor de securitate staţionate acolo, ducând la martiriul a doi” membri, se arată în comunicat.

Citește și: Sub presiunea protestelor din stradă (VIDEO), premierul libanez anunță reforme majore

Militanţii au deschis de asemenea focul asupra forţelor de securitate care au încercat să evacueze cadavrele, rănind încă trei membri.

O forţă comună formată din trupe regulate şi mai ales grupuri paramilitare şiiite susţinute de Iran, cunoscută de asemenea sub numele de Forţele de Mobilizare Populară, îi urmăreşte pe atacatori, se adaugă în comunicat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.