Jihadiştii îşi continuă atacurile în ultimul lor fief din estul Siriei (OSDO)

Publicat:

O forţă arabo-kurdă este supusă de mai multe zile contraatacurilor grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în provincia Deir Ezzor, din estul Siriei, a anunţat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Combatanţii SI au atacat, de asemenea, o tabără în care trăiesc persoane strămutate din alte regiuni ale Siriei, tabără gestionată de forţele arabo-kurde.


Citește și : 13 morţi şi 21 de răniţi într-un atentat la un miting electoral în Afganistan

Cu sprijinul coaliţiei antijihadiste conduse de către SUA, Forţele Democratice Siriene (FDS) au lansat pe 10 septembrie a treia fază a unei operaţiuni declanşate în luna mai în vederea eradicării prezenţei jihadiştilor în provincia Deir Ezzor.

În ultimele trei zile, 37 de membri ai FDS au fost ucişi în luptele cu Stat Islamic. De asemenea, în aceste confruntări au murit 58 de jihadişti, majoritatea în urma raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale.

”Stat Islamic îşi continuă atacurile în regiunea Hajine, iar FDS luptă pentru înlăturarea jihadiştilor, cu sprijinul coaliţiei” internaţionale, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Citește și : Cazul Khashoggi : Ancheta Turciei a dus la descoperirea unor înregistrări cu presupusa crimă (presă)

Potrivit FDS, circa 3.000 de combatanţi ai SI, în mare parte străini, s-au repoziţionat în sectorul Hajine, din apropierea frontierei cu Irakul.

De la declanşarea sa în 2011, războiul din Siria s-a soldat cu peste 360.000 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.