Jihadiștii ISIS au vrut să atace Consulatul SUA din Adana

Publicat:

Treisprezece presupuşi membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestaţi miercuri la Adana, în sudul Turciei, acuzaţi că plănuiau atacuri vizând clădiri din oraş – inclusiv Consultul Statelor Unite, potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Suspecţii au fost arestaţi miercuri dimineaţa, în cadrul unei serii de descinderi simultane, în forţă, la locuinţele acestora, potrivit agenţiei turce.


Citește și: Otrăvirea spionului rus provocă un val de reacții. Guvernul de la Londra se reunește de urgență

Doisprezece dintre suspecţi sunt sirieni, precizează Anadolu.

Aceste percheziţii au loc la doar câteva zile după ce poliţia din oraşul Samsun, pe coasta Mării Negre, a reţinut patru irakieni, presupuşi membri SI, în cadrul unei anchete cu privire la un posibil complot vizând Ambasada Statelor Unite de la Ankara, care a condus la închiderea reprezentanţei.

Turcia a fost însângerată de o serie de atentate teroriste în 2015 şi 2016, revendicate sau atribuite SI sau rebelilor kurzi.

Ambasada americană urma ”să opereze normal” de miercuri, după ce a asigurat marţi servicii limitate, a anunţat un purtător de cuvânt al misiunii, David Gainer.

Citește și: ‘Călăul din Belarus’ a fost EXECUTAT

Poliţia a adoptat măsuri de securitate extrem de dure, percheziţionând pietoni la intrarea pe strada pe care se află sediul ambasadei.

În 2013, un atacator sinucigaş a detonat un dispozitiv exploziv în faţa ambasadei, omorându-se pe el şi un paznic turc al misiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.