X

Jihadiştii somalezi i-au jurat credinţă noului lor lider, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi

Gruparea somaleză afiliată Statului Islamic (SI), unul din cele mai importante avanposturi ale organizaţiei, i-a jurat credinţă duminică noului lider al SI, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, numit la conducere în urma morţii lui Abu Bakr al-Baghdadi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Gruparea, autointitulată Provincia Somaliei, a postat pe serviciul de mesagerie Telegram fotografiile a în jur de 12 luptători aflaţi printre copaci, cu explicaţia că aceştia depuneau jurământ de credinţă faţă de al-Qurashi.

Citeşte şi: McDonald’s îşi dă afară directorul general

SI a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, la cinci zile după ce preşedintele american Donald Trump anunţase decesul acestuia în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei. În acelaşi mesaj audio, SI a comunicat numele succesorului lui al-Baghdadi, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, şi a ameninţat SUA cu represalii.

Citeşte şi: Margrethe Vestager: UE nu are nevoie de campioni industriali ‘cocoloşiţi’

Anunţul grupării somaleze a survenit la o zi după ce filialele SI în Egipt şi Bangladesh i-au jurat de asemenea credinţă lui al-Qurashi. 

Tags: Abu Bakr al-BaghdadiIbrahim al-Hashemi al-QurashijihadistiProvincia SomalieisomaliaStat Islamic (SI)
Categorii: Știrile zilei