X

Jihadistul Mehdi Nemmouche, aşteptat la Paris pentru a fi inculpat

Mehdi Nemmouche, presupusul autor al masacrului de la Muzeul Evreiesc de la Bruxelles, este aşteptat miercuri ‘în decursul dimineţii’ la Paris, pentru a fi inculpat, fiind suspectat a fi unul dintre gardienii celor patru jurnalişti francezi ţinuţi ostatici în Siria în 2013-2014, a anunţat avocatul său Francis Vuillemin, informează AFP, potrivit agerpres.

Jihadistul francez, transferat din Belgia în Franţa, urma să fie adus sub înaltă supraveghere la Palatul de Justiţie de la Paris, pentru a compărea în faţa unui judecător în antiterorism.

Didier Francois, Pierre Torres, Edouard Elias şi Nicolas Henin, ce au fost răpiţi în Siria în iunie 2013 şi eliberaţi zece luni mai târziu, l-au identificat la scurt timp după ce s-au întors în Franţa.

Citeşte şi: Două garnituri de metrou s-au ciocnit în Singapore. 25 de oameni sunt răniţi – VIDEO

Francez de origine algeriană născut la Roubaix, în nordul Franţei, Medhi Nemmouche, 29 de ani, a fost arestat la 30 mai la Marsilia, în sud, la şase zile după atacul sângeros care a costat viaţa a patru persoane la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

Controlat în momentul coborârii sale la Marsilia dintr-un autocar care sosise de la Bruxelles, asupra sa au fost găsite o puşcă de asalt Kalaşnikov şi un revolver asemănătoare armelor folosite în atac, precum şi un aparat de fotografiat GoPro. Potrivit procurorului federal belgian Frederic Van Leeuw, în memoria aparatului de fotografiat a fost găsită o înregistrare video, în care o voce asemănătoare cu a sa afirma că a comis crima.

Tags: BelgiabruxellesDidier FrancoisEdouard EliasfrantamarsiliaMehdi NemmoucheMuzeul EvreiescNicolas HeninparisPierre TorresRoubaix
Categorii: Diaspora