Jill Biden va conduce delegaţia SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Publicat:

Jill Biden va conduce delegaţia SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Prima doamnă Jill Biden va conduce delegaţia SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în 26 iulie, a anunţat, vineri, Casa Albă, relatează CNN.

Ceremonia de deschidere are loc pe 26 iulie, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Soţul vicepreşedintei Kamala Harris, Doug Emhoff, va conduce delegaţia la ceremonia de închidere din 11 august, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Senatoarea Tammy Duckworth din Illinois şi secretarul pentru sănătate Xavier Becerra vor conduce delegaţiile la ceremoniile de deschidere şi, respectiv, de închidere a Jocurilor Paralimpice, din august.

De asemenea, Jill Biden este aşteptată să participe la unele evenimente olimpice în timpul călătoriei sale la Paris, a declarat un oficial al Casei Albe.

Prezenţa sa vine într-un moment crucial pentru candidatura soţului său, în contextul în care un număr tot mai mare de democraţi îi cer preşedintelui să se retragă.

Jill Biden rămâne cea mai apropiată consilieră şi cea mai aprigă protectoare a preşedintelui, exercitând influenţă la Casa Albă şi în campanie.

Prima Doamnă a condus anterior delegaţia SUA la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, care au fost reprogramate pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei Covid-19. La momentul respectiv, Biden a oferit o doză de normalitate unei Olimpiade extrem de neobişnuite, plină de restricţii legate de Covid, inclusiv obligativitatea privind măştile şi stadioane practic goale.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Câteva luni mai târziu, SUA nu a trimis o delegaţie oficială la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, un boicot diplomatic din cauza încălcărilor drepturilor omului în China.

Biden a participat anterior la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver din 2010 în calitate soţie de vicepreşedinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE promite un ajutor de urgenţă de 400 de milioane de euro Autorităţii Naţionale Palestiniene

UE promite un ajutor de urgenţă de 400 de milioane de euro Autorităţii Naţionale Palestiniene Comisia Europeană a anunţat vineri că va oferi Autorităţii Naţionale...

O companie românească din domeniul colectării deșeurilor medicale și chimice va investi în Republica Moldova

O companie românească din domeniul colectării deșeurilor medicale și chimice va investi în Republica Moldova O companie din România, care activează în domeniul colectării și neutralizării...

O actualizare făcută de Crowdstrike a provocat pana globală IT

O actualizare făcută de Crowdstrike a provocat pana globală IT Aeroporturi, bănci, spitale și magazine din întreaga lume au fost afectate vineri de o pană...

Discuții despre rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Discuții despre rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană Subiectul privind rolul Parlamentului în procesul de aderare a Republicii Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.