Jimmy Carter – cel mai longeviv preşedinte din istoria Statelor Unite

Publicat:

Fostul lider de la Casa Albă Jimmy Carter a devenit vineri cel mai longeviv preşedinte din istoria Statelor Unite şi îşi continuă activitatea post-prezidenţială care se întinde pe aproape patru decenii, a relatat New York Times în ediţia sa online, potrivit Agerpres.

Carter, al 39-lea preşedinte al SUA, a împlinit vineri 94 de ani şi 172 de zile, cu o zi mai mult decât avea fostul preşedinte George Bush când a murit în noiembrie anul trecut.


Citește și : Un sirian, presupus jihadist implicat în execuţii în Siria, a fost arestat în Ungaria

Acest record vine la peste trei ani după ce Carter a anunţat că primeşte tratament pentru cancerul la creier care îi fusese descoperit.

“Sunt perfect liniştit în legătură cu orice va urma”, a spus Carter la acel moment, în august 2015. Patru luni mai târziu, el anunţa că a fost vindecat de cancer.

Într-un comunicat transmis vineri, o purtătoare de cuvânt a Centrului Carter, o organizaţie nonprofit din Atlanta pe care Carter şi soţia sa, Rosalynn, au fondat-o în 1982, a spus că fostul preşedinte face mai puţine călătorii lungi decât până acum. Însă purtătoarea sa de cuvânt, Deanna Congileo, a spus că fostul preşedinte “continuă să rămână angajat în cauzele şi activităţile care i-au marcat perioada post-prezidenţială”.

Carter, un democrat născut la 1 octombrie 1924, s-a angajat să vindece ţara după scandalul Watergate, însă a rămas la preşedinţie doar un mandat, şansele sale de a fi reales fiind afectate de o economie slabă şi de criza ostaticilor din Iran.

Citește și : „Totul este posibil” până la noua dată-limită a Brexitului: un acord, o amânare lungă sau revocarea articolului 50 (Tusk)

Şi chiar dacă mulţi membri din Partidul Democrat şi din Partidul Republican consideră mandatul lui Carter o dezamăgire, ei îl văd în general ca un fost preşedinte model.

Carter s-a bucurat de cea mai lungă perioadă post-prezidenţială din istoria SUA după ce a părăsit Casa Albă în 1981.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției Un bărbat de 33 ani din municipiul Chișinău a fost reținut de poliție...

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting Comisia Vetting a...

 Benzina și motorina se vor ieftini

Benzina și motorina se vor ieftini Benzina și motorina se vor ieftini marți cu 11 și 12 bani.  

Vlah invocă că este intimidată și filată

Vlah invocă că este intimidată și filată Fosta bașcană Irina Vlah, care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, invocă că, din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.