X

Jimmy Carter îi dă sfaturi lui Trump privind relaţiile cu China

Fostul preşedinte american Jimmy Carter afirmă că i-a împărtăşit lui Donald Trump din experienţa sa în relaţiile cu China, într-o recentă scrisoare pe care i-a adresat-o actualului lider de la Casa Albă, relatează luni Xinhua, potrivit agerpres.

Carter, în vârstă de 90 de ani, care şi-a reluat duminică prelegerile după o intervenţie chirurgicală la şold luna trecută, a precizat că Trump i-a răspuns la scrisoare printr-un apel telefonic.

Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

“Principalul scop al apelului său a fost de a-mi spune cu foarte mare sinceritate, pe o linie privată, că în multe privinţe chinezii au luat-o deja înaintea SUA”, a spus Carter la şcoala duminicală de la biserica baptistă Maranatha, în statul Georgia.

El a mai afirmat că i-a atras atenţia lui Trump că SUA au cheltuit în ultimii ani mii de miliarde de dolari pe războaie, în timp ce China a investit în proiecte care aduc beneficii oamenilor, cum ar fi reţeaua de trenuri de mare viteză.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

China şi SUA au stabilit relaţii diplomatice oficiale în timpul preşedinţiei Carter (1977-1981). Fostul şef de stat urmează să primească miercuri premiul George H.W. Bush pentru gestionarea relaţiilor sino-americane, menţionează Xinhua. 

Tags: Casa AlbaChinaDonald TrumpGeorgiaJimmy CarterMaranathaSUA
Categorii: Știrile zilei