X

JO 2024. Comentator Eurosport, dat afară după un comentariu sexist

JO 2024. Comentator Eurosport, dat afară după un comentariu sexist

Comentatorul Eurosport, Bob Ballard, a fost exclus de postul de televiziune din echipa care acoperă desfășurarea Jocurilor Olimpice după ce a făcut o remarcă sexistă, relatează Independent.

Echipa feminină de ștafetă 4x100m liber a Australiei, din care fac parte Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon și Meg Harris, tocmai câștigaseră medalia de aur, când Ballard a făcut o remarcă controversată. Un clip care conține o parte din comentariul său a devenit viral pe rețelele de socializare stârnind indignare.

Ballard este auzit când spune: „Ei bine, femeile tocmai au terminat. Știi cum sunt femeile… se învârt de colo-colo… se machiază”. Eurosport a luat rapid decizia de a-l scoate de pe post, și a transmis că „în timpul unui segment din transmisiunea Eurosport de aseară, comentatorul Bob Ballard a făcut un comentariu nepotrivit. În acest scop, el a fost scos de pe lista noastră de comentatori, cu efect imediat”.

Echipa feminină a Australiei a scris istorie, câștigând cu timpul de 3:28.92, și asigurându-și astfel al patrulea aur consecutiv la această probă. Remarca lui Ballard vine într-un moment în care CIO celebrează la Paris 2024, egalitatea deplină.

Sunt primele Jocuri Olimpice din istorie unde se asigură egalitatea numerică între femei şi bărbaţi în competiții. Din cei 10.500 de sportivi participanţi la JO, 5.250 sunt bărbaţi şi 5.250 femei. Editor : Liviu Cojan

Tags: comentatordat afaraJO 2024sport
Sport