Joaquin Phoenix și Martin Sheen, între starurile arestate la ultimul protest organizat de Jane Fonda la Washington

Publicat:

Joaquin Phoenix și Martin Sheen s-au numărat printre cele 147 de persoane arestate vineri în urma ultimului protest organizat de Jane Fonda la Washington pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice, arată Hollywood Reporter, scrie mediafax.

Printre celebritățile care au protestat la întâlnirea cunoscută drept Fire Drill Friday s-au numărat și alte vedete, precum Susan Sarandon și Maggie Gyllenhaal.


Citește și : Sultanul Omanului a încetat din viață, după o domnie de 50 de ani

Joaquin Phoenix a vorbit despre cât de important este să adopți o poziție în legătură cu problemele climatice și la ceremonia Globurilor de Aur 2020, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun actor îndr-o dramă, pentru rolul din ”Jocker”. Vineri s-a aflat alături de Jane Fonda, Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal, Martin Sheen și Amber Valletta între activiștii care atrag atenția asupra problemelor legate de incendiile din Australia.

Phoenix chair a vorbit protestatarilor arătând că “Ceva ce nu e prea des adus în discuție atunci când e vorba despre schimbări climatice e că industria cărnii și a produselor din lapte sunt al treilea factor care influențează transformările condițiilor meteo. Uneori mă întreb ce putem să facem pentru a combate efectele schimbărilor climatice. Și asta poți face chiar acum, chiar mâine, alegând ce consumi”.

Protestul a fost utimul din seria organizată de Fonda ca “Fire Drill Fridays” și a fost concentrat asupra marilor bănci și finanțării exploatării combustibilului fosil.

Mai multe imagini publicate în media sociale arată că Phoenix și Sheen au fost reținuți de poliție. Poliția a explicat faptul că arestările au fost operate pentru “aglomerare, obstrucționare și incomodarea” accesului pe treptele Capitoliului.

Fonda, câștigătoare a două premii Oscar, a declarat în luna septembrie că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice, lucru care s-a întâmplat prima dată pe 11 octombrie.

Jane Fonda a anunțat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simțit inspirată “de mișcarea incredibilă creată de tineretul nostru”.

Citește și : Iranul RECUNOAȘTE că a doborât ‘dintr-o eroare’ avionul ucrainean

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face față schimbărilor climatice.

Fonda a câștigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul “Klute” al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obținut pentru partitura din drama “Coming Home/Întoarcerea acasă”, semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului și pentru cauza femeilor și pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciții de fitness în anii 1980.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.