X

Jocurile Olimpice de la Paris ajung la final duminică, 11 august. Surprizele pregătite pentru ceremonia de închidere

Jocurile Olimpice de la Paris ajung la final duminică, 11 august. Surprizele pregătite pentru ceremonia de închidere

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 va avea loc duminică, pe Stade de France, între orele 22:00 şi 00:15. Va fi mai scurtă comparativ cu cea de deschidere, dar va fi condusă de acelaşi director artistic, Thomas Jolly, transmite Observatornews.

Ceremonia va celebra finalul celor 17 zile de competiţie istorică din capitala Franţei, combinând atmosfera de sărbătoare cu solemnitatea transferului oficial al Jocurilor Olimpice Paris 2024 către următoarea gazdă, Los Angeles 2028.

Cu această ocazie, Stade de France va fi transformat într-o sală de concerte gigantică. O parte a spectacolului se va desfăşura în aer, în timp ce decorurile gigantice, costumele şi efectele de iluminare spectaculoase vor duce spectatorii într-o călătorie în timp, atât în ​​trecut, cât şi în viitor.

Citește și: Un dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, implicat într-un scandal uriaș cu mama sa

În cadrul spectacolului va fi adus un omagiu publicului, dar şi voluntarilor şi sportivilor, peste 100 de dansatori, acrobaţi, artişti de circ şi sute de muzicieni fiind implicaţi în ceremonie. Printre celebrităţile care vor fi prezente se pare că se află Tom Cruise, iar Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish şi Snoop Dogg vor cânta în timpul ceremoniei, anunţă ANS.

Va exista şi un moment înregistrat, de 30 de minute, care va combina opera şi teatrul, o distopie – o lume imaginară, o proiecţie în viitor, cu un personaj interstelar care va însufleţi vestigiile pe care le găseşte vizitând Pământul, aşa cum a însufleţit Pierre de Coubertin Jocurile Olimpice antice, la sfârşitul secolului XIX, relatează news.ro.

Tags: 11 augustJocurile olimpiceparis
Social