Joe Biden a graţiat doi curcani înainte de Ziua Recunoştinţei

Publicat:

Preşedintele american, Joe Biden, a făcut uz luni de prerogativele sale prezidenţiale pentru a graţia doi curcani din Carolina de Nord înainte de marea sărbătoare familială de Ziua Recunoştinţei, unde aceste păsări sunt în mod tradiţional gătite, scrie AFP, potrivit agerpres.

“Aceasta este o pasăre frumoasă”, a exclamat preşedintele în timp ce curcanul “Chocolate”, având 21 de kilograme, era aşezat pe o masă.


Citeşte şi: POTOP în Albania! Doi oameni au murit – Black News

“Chip” şi “Chocolate”, doi mari curcani albi, au primit numele după aroma preferată de îngheţată a lui Joe Biden, despre care el le-a spus elevilor prezenţi la eveniment.

Ceremonia, într-o atmosferă destinsă, este o tradiţie anuală la Casa Albă şi adesea prilej pentru câteva glume.

Preşedintele s-a folosit de rezultatele recentelor alegeri de la jumătatea mandatului, în care partidul său a surprins pe toată lumea obţinând rezultate mai bune decât se aştepta, pentru a face câteva glume şi jocuri de cuvinte, precum cea despre “red wave”, valul roşu care nu a mai apărut după “midterms”, dar posibil să fie declanşat de Commander, câinele său, în cazul în care varsă sucul de merişor cu care se serveşte friptura de curcan, scrie Reuters.

Citeşte şi: SOS în Marea Egee! O ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi este în pericol de scufundare – Black News

Joe Biden a menţionat, de asemenea, modul în care pandemia de COVID-19 a restricţionat sever astfel de sărbători pentru americani în ultimii ani şi i-a îndemnat pe invitaţii săi să arate recunoştinţă faţă de cei care i-au protejat în timpul crizei sanitare, mai ales medicii, asistentele şi oamenii de ştiinţă.

“În urmă cu doi ani, nici nu puteam sărbători Ziua Recunoştinţei cu mari reuniuni în familie. Acum putem face asta”, şi-a exprimat el mulţumirea. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.