Joe Biden ar vrea să aibă o discuţie cu preşedintele Chinei

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că intenţionează să aibă o conversaţie cu omologul său chinez Xi Jinping, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

“Încă nu am decis când”, a adăugat el cu privire la această discuţie.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

El a răspuns astfel la o întrebare asupra unei eventuale ridicări a taxelor impuse de predecesorul său Donald Trump asupra unui număr foarte mare de produse chinezeşti.

Confruntat cu o inflaţie foarte mare care îi demoralizează pe americani, preşedintele democrat se află sub presiune pentru a ridica aceste taxe vamale punitive, cu scopul de a calma puţin creşterea preţurilor.

Aceste suprataxe expiră pe 6 iulie.

Joe Biden şi Xi Jinping au discutat deja de mai multe ori după ce democratul de 79 de ani a devenit preşedinte al SUA, cea mai recentă discuţie având loc pe 18 martie.

Aceste conversaţii ilustrează dorinţa de a menţine liniile de comunicare deschise, însă până acum ele nu au dus la vreo ameliorare a relaţiei foarte tensionate între cele două puteri mondiale.

În afară de comerţ, China şi SUA au puternice tensiuni cu privire la soarta Taiwanului.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

De asemenea, Washingtonul şi Beijingul au poziţii radical diferite cu privire la războiul din Ucraina: dacă americanii s-au plasat în fruntea ripostei occidentale împotriva Rusiei, chinezii insistă, dimpotrivă, asupra apropierii lor cu regimul lui Vladimir Putin. Astfel, China a crescut într-un mod spectaculos achiziţiile de petrol rusesc.

Rivalitatea cu gigantul asiatic este prioritatea strategică afişată de Joe Biden, care încearcă să contracareze ambiţiile Beijingului în Asia şi în Pacific, şi în plan general în întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 24 iulie 2024 

Horoscop 24 iulie 2024  Nativii din zodia Berbec au nevoie de linişte, în timp ce Gemenii evită agitaţia, potrivit stiripesurse. Horoscop 24 iulie 2024 pentru Berbec Energia...

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă

A fost lansată prima păpușă Barbie oarbă Păpușa Barbie cu deficiențe de vedere ajunge azi pe rafturile magazinelor de jucării. Este cea mai recentă din...

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville Aude Hesbert a fost numită luni directoare a Festivalului de Film American de...

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.