X

Joe Biden are în vedere să o numească pe Lisa Cook într-un post de guvernator al băncii centrale

Noul preşedinte american Joe Biden are în vedere să o numească pe Lisa Cook, economistă la Michigan State University, pentru a face parte din boardul guvernatorilor FED, banca centrală a SUA, relatează joi AFP, citând site-ul de informaţii Axios. Lisa Cook ar putea deveni astfel prima femeie de culoare guvernator în cadrul puternicei instituţii financiare americane, potrivit agerpres

Fostă consilieră economică a lui Barack Obama, Cook este autoare a numeroase lucrări, consacrate între altele efectelor prejudecăţilor rasiale asupra economiei. Ea a fost de asemenea membră a echipei de tranziţie a lui Joe Biden.

Citește și : New York-ul își REDESCHIDE marile săli de spectacole şi stadioanele

La jumătatea lui noiembrie, Senatul SUA a respins numirea într-un post vacant în cadrul Băncii Rezervelor Federale (FED) a lui Judy Shelton, fostă consilieră a lui Donald Trump.

“Avem nevoie de o Rezervă Federală fiabilă pentru a ajuta economia în această pandemie”, a explicat atunci vicepreşedinta aleasă Kamala Harris, adăugând pe Twitter că “ideile periculoase ale lui Judy Shelton ar devasta economia SUA”.

Shelton i-a fost consilieră lui Trump în campania din 2016 şi a pus sub semnul îndoielii, între altele, necesitatea independenţei FED faţă de puterea politică.

În momentul de faţă singurul guvernator de culoare din cadrul FED este Raphael Bolstic, guvernatorul biroului FED din Atlanta.

Citește și : 47% dintre scoțieni vor să se rupă de Regatul Unit (sondaj)

Tags: barack obamaDonald TrumpFEDJudy SheltonLisa CookSUA
Categorii: Știrile zilei