Joe Biden condamnă vehement asasinarea ‘odioasă’ a omologului său din Haiti

Publicat:

  Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a condamnat vehement asasinarea “odioasă” a omologului său din Haiti, Jovenel Moise, exprimând preocupare privind criza politică din această ţară şi cerând informaţii suplimentare despre atac, informează mediafax.

“Condamnăm acest atac odios şi îi transmit sincere urări de recuperare Primei Doamne din Haiti. Statele Unite transmit condoleanţe poporului din Haiti şi suntem pregătiţi să oferim asistenţă, în timp ce continuăm acţiunile pentru consolidarea securităţii în Haiti”, a declarat Joseph Biden, conform agenţiei Reuters.


Citește și : Ultimele declaraţii ale lui Dominic Raab ÎNGRIJOREAZĂ Kremlinul

“Avem nevoie de informaţii suplimentare, ceea ce s-a întâmplat este foarte îngrijorător pentru situaţia din Haiti”, a subliniat preşedintele SUA.

Ambasadorul statului Haiti în SUA, Bocchit Edmond, a solicitat asistenţă în materie de securitate din partea Washingtonului, inclusiv pentru instruirea agenţilor de poliţie din Haiti.

Senatorul republican american Marco Rubio a cerut Administraţiei Joseph Biden să îi aducă în faţa justiţiei pe asasinii preşedintelui din Haiti. “Nu putem permite ca acest atac laş şi rău să le creeze dificultăţi suplimentare cetăţenilor din Haiti şi să genereze mai multă instabilitate”, a afirmat Marco Rubio.

Citește și : Autorităţile iraniene se scuză pentru desele pene de curent din toată ţara

Patru membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor – Val Demings, Yvette Clarke, Andy Levin şi Ayanna Pressley – au cerut o investigaţie independentă asupra asasinării preşedintelui statului Haiti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.