Joe Biden crește de la 15.000 la 62.500 numărul de refugiaţi admişi anul acesta în Statele Unite

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a decis luni, în cele din urmă, să crească de la 15.000 la 62.500 numărul de refugiaţi admişi în Statele Unite pentru anul în curs, după amânări care i-au adus critici puternice în propria tabără, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Astăzi modific pragul anual de admitere pentru refugiaţi în Statele Unite la 62.500”, a anunţat într-un comunicat liderul de la Casa Albă.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Pentru anul viitor, Joe Biden a stabilit un prag de 125.000 de refugiaţi, subliniind în acelaşi timp că această ţintă, ca şi cea din anul curent, ar fi dificil de atins ca urmare a necesităţii “reconstruirii” programului de admitere a refugiaţilor.

“Lucrăm din greu pentru a repara daunele din ultimii patru ani”, a afirmat preşedintele Biden.

Decizia preşedintelui Biden, la jumătatea lunii aprilie, de a menţine temporar plafonul celor 15.000 de refugiaţi, ţintă stabilită de fostul preşedinte Donald Trump, a provocat nemulţumiri în cadrul Partidului Democrat din care face parte.

Preşedintele democrat al Comisiei pentru afaceri externe din Senat, Bob Menendez, a criticat această cifră pe care a calificat-o drept “teribil de scăzută”.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

Deputata Alexandria Ocasio-Cortez, figură proeminentă a aripii stângi din partid, a denunţat, la rândul ei, o alegere “absolut inacceptabilă”.

“Biden a promis să primească imigranţi şi oamenii l-au votat pe baza acestei promisiuni. Menţinerea politicilor xenofobe şi rasiste ale administraţiei Trump “este pur şi simplu greşită”, a scris Ocasio-Cortez pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi,...

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore Zeci de angajați de la biroul din Singapore al societății-mamă a TikTok, ByteDance, au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.